https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=6Kcrk1aUy100GG">https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=6Kcrk1aUy100GG" style="display:none" height="1" width="1" alt="" />
 

Wesley Noë

Wesley Noë
Vinofreak - from 76 to 150 reviews Vinofreak (108 reviews)
Follows 5 users  |  13 followers
to discover
Millesima La Cave ...
Millesima La Cave ...
Cellar / wineshop - United States
New York
Millesima USA was established in 2006 with ...
 
The user's notes

 
Results 1 - 10 out of 13
 

Sort : date - alphabetical
 
The Store by Gilo's Wine House
Winebar  |  8400 Oostende  (West-Vlaanderen, Belgium)
Een nieuwe wijnbar in Bredene, The Store by Gilo's Winehouse
Zeker de moeite om eens langs te gaan, The Store, een mooi en trendy zaak. Het tweede cocept van Gilo de Cooman zal zeker ook een succes worden na de opstart van Gilo's Winehouse. U kunt er mooie wijnen vinden in een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Hij heeft de betere wijnen die je bij een ander niet kan vinden. Aarzel niet om hem eens een bezoekje te brengen, de moeite waard voor een verplaatsing naar de kust. #vriendelijk #kwaliteit #prijs #trendy #gezellig #lekker
Lists: Favorites, Favoriete Wijnbars
Reviewed 6 years ago

Multi Vino
Cellar / wineshop  |  5721 WR Asten  (Noord-Brabant, Noord-Brabant, Netherlands)
Added to your addresses 6 years ago

BelgianWines.com
Website  |  9120 Melsele  (Oost-Vlaanderen, Belgium)
Topper voor wie graag op ontdekking gaat in België
Wie graag de Belgische wijnen heeft, er is slechts één adres voor alle wijnen en er staat een professioneel team voor U klaar, die u begeleid doorheen de Belgische wijnen, U kunt online bestellingen plaatsen. BelgianWines.com
Lists: Favorites
Added to your addresses 6 years ago

Quality Wines
Cellar / wineshop  |  8630 Veurne  (West-Vlaanderen, Belgium)
Een nieuwe wijnhandel aan de kust (Veurne)
Deze nieuwe wijnhandel Quality Wines van Mario Lamoot, hij gaat U exclusieve en minder exclusieve wijnen aanbieden, U bent van harte uitgenodigd op zijn eerste kennismaking op 17 mei 2009. Er gaat een profesioneel team klaar staan die U zal begeleiden. Wij wensen hem heel veel succes toe. Een echte aanrader !!!
Lists: Favorites
Reviewed 7 years ago

Wijndomein Kluisberg
Winery  |  3460 Bekkevoort  (Vlaams-Brabant, Belgium)
Na 18 jaar professionele werkzaamheden, die is begonnen als een hobby met enkele tientallen druivenlaars en een opbrengst van enkele tientallen flessen in 1986, heeft BVBA Kluisberg nu toch al aan een wijngaard van 3 ha met ongeveer 11.000 druivenlaars en een opbrengst van enkele duizenden flessen wijn.
De belangrijkste soorten zijn: Müller Thurgau, Pinot Gris, Kerner, Pinot Blanc, Lemberger, Sieger en Dornfelder. Om een voortreffelijke wijn te produceren moet er voldoende aandacht besteed worden aan een aantal regels. Van het grootste belang is het zo goed mogelijk onderhouden van de wijngaard en het vermijden van het gebruik van chemische producten. Daarbij komt nog het oordeelkundig sproeien en snoeien. De laatste dagen voor de pluk is er nazicht van het zuurgehalte en wordt het suikergehalte gemeten met een refraktometer. Vooral de uiterste netheid tijdens de vinifcatie en het persen (met een volautomatische pers ) slagen toe tot het welslagen van het eindproduct. Het gistingsproces verloopt over ongeveer 3 weken in gistingsvaten van 1.000 liter, 1.500 en 2.000, die speciaal hiervoor zijn ontworpen.
Er werd een wijngaardwandeling uitgestippeld die men aan de hand van een wandelkaart kan afleggen. Zo kan men rustig genieten van het mooie landschap en de omgeving. Elke eerste zondag van juni: opendeurdag.
Reviewed 7 years ago

Entre-Deux-Monts Wijndomein
Winery  |  8954 Westouter  (West-Vlaanderen, Belgium)
Het Belgische wijndomein "Entre-Deux-Monts" is één van de meest noordelijk gelegen wijndomeinen van Europa. Gelegen in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, flirtend met de Noord-Franse grens, vindt dit vier-en-een-halve hectaren grote domein beschutting tussen Rode en Zwarte Berg – Entre-Deux-Monts. De omliggende streek kreeg de toepasselijke naam Heuvelland en is met haar natuurreservaten, beboste hellingen, weidse landbouwgronden en unieke vergezichten ongetwijfeld één van de meest bekoorlijke streken van Vlaanderen.
Het begon allemaal in 2004 en 2005, toen werden 15000 wijnstokken aangeplant op de zuidflank van deze Westvlaamse bergen dit onder leiding van Martin Bacquaert gediplomeerd oenoloog uit ENITA Bordeaux en Ensa Montpellier.
Alles wordt bewerkstelligd om een karaktervolle wijn te produceren in dit atypisch klimaat voor wijnbouw : de juiste druivenrassen, een zuiderhelling, een lichte zandlemige en goed gedraineerde bodem met ijzerzandsteen, een juiste plantrichting en een maximale bladoppervlakte.
Het zijn de vroegrijpende druivenrassen Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Kerner en Siegerrebe die werden geselecteerd om zowel stille als mousserende wijn te vinifiëren. In 2009 telt de wijngaard 19000 wijnstokken of 4.5 hectare.
Reviewed 7 years ago

Wijndomein De Kluizen
Winery  |  9310 Herdersem  (Oost-Vlaanderen, Belgium)
Domein De Kluizen is een nog jong Belgisch wijn bouwbedrijf dat werd opgestart in 1997.
De wijngaard is gelegen binnen de muren van Abdij Maria Mediatrix te Affligem en is ongeveer een 2 ha groot. Toen dit stuk grond op een gegeven moment ter beschikking kwam vatte de wijnbouwer, Herman Troch, algauw het plan op een wijngaard aan te planten. Toeval was dit waarschijnlijk niet daar op het gebied van druiventeelt en 'wijn' maken Herman terug kan blikken op een lange familietraditie. De ligging van de wijngaard bleek wel niet voor 100% ideaal maar had toch voldoende troeven. De bescherming door een muur of struikenrij tegen te hevige wind, maar ook vooral de ideale bezonning waren doorslaggevend om met dit project te beginnen. Het belangrijkste van de opzet kwam daarna aan de beurt, namelijk de keuze van de druivenrassen. Het is van het grootste belang dat men hier de keuze maakt voor soorten die is ons 'vochtige' klimaat met een relatief kort seizoen toch tot rijpheid komen. Vandaar dat meestal niet gekozen werd voor ronkende namen maar voor minder bekende soorten die hier mooi rijp worden en dus ook hun volwaardige aroma's kunnen ontwikkelen. De aanplanting werd gespreid over drie jaar en er werden een vlotte 7000 wijnstokken aangeplant. Hiermee kon men ongeveer een opbrengst van een 7000 liter wijn per jaar verwachten en dit vanaf het jaar 2002. Ondertussen is in 2004 een kleine uitbreiding met een 700 wijnstokken uitgevoerd.
Domein De Kluizen wil als Belgisch, Vlaams wijnbouwbedrijf in de eerste plaats een aantal eerlijke mooie wijnen produceren, met een goede kwaliteit, een duidelijk smaakpalet en met het streven de typiciteit van de gebruikte druivenrassen te accentueren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een aantal Europese druivenrassen die in ons klimaat hun volle aromatische eigenschappen kunnen ontwikkelen. Zowel in de wijngaard als tijdens het vinificatieproces wordt er gewerkt met respect voor de natuur. Aanvankelijk werd er gekozen voor de biologische teelt, maar na verloop van tijd bleek dit niet houdbaar, vooral bij de bescherming van de wijnstokken tegen witziekte en valse meeldauw. Vandaar dat er nu gekozen wordt voor een combinatie van traditionele geleide teelt en bioteelt, wat wil zeggen dat er enkel gebruik gemaakt wordt van chemische pesticiden indien er geen goed werkend biologisch alternatief voor handen is en dat er mechanische onkruidbestrijding plaats vindt en er enkel organisch bemest wordt. Tijdens de vinificatie en de stabilisatie van de wijn wordt er zo weinig mogelijk gebruikt gemaakt van additieven. Een gevolg hiervan kan zijn dat er zich af en toe een depot in de fles vormt en dat de wijnen meestal gebaat zijn met een jaartje extra veroudering.
De wijngaard is op heden een 2,5 ha groot en is gelegen binnen de muren van Abdij Maria Mediatrix, een clos als het ware. Er zijn ongeveer een 8800 wijnstokken aangeplant, de oudste in 1997, de jongste in 2006 en 2008. Er is gekozen voor een ruime plantafstand van 2,30m tussen de rijen en dit om een zeer goede bezonning van de druiven en van het gewas te bekomen en dit gedurende de gehele groei-en rijpingsperiode. Dit heeft tot gevolg dat er per hectare van een lage plantdichtheid kan gesproken worden. Als snoeisysteem wordt het enkel Guyot-systeem aangehouden. De beheersing van het onkruid gebeurt normaal mechanisch. Van belang hierbij is zeker het onkruidvrij houden van een strook grond onder de planten. Tussen de rijen mag er een kruidenlaag aanwezig zijn. Deze dient voor de bescherming van de grond en zijn structuur en als groenbemesting, dit door het regelmatig onderwerken van deze onkruiden. Een gevolg hiervan is dan ook dat er zeer weinig bemest moet worden. Indien dit toch nodig blijkt dan zal dit gebeuren met een organische bemesting. Een regelmatige bekalking is echter wel noodzakelijk. Er zijn verschillende druivenrassen aangeplant, dit met een specifieke bedoeling volgens de eigenschappen van het ras. Dit is zeker het geval indien het ras gebruikt wordt in een van de mengwijnen. Vanaf 2008 hebben we ook een proef aanplant opgezet met Gewürztraminer, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin, Riesling en Grüner Veltliner maar het zal nog minimaal een 4tal jaar duren alvorens we hier meer kunnen over vertellen.
Reviewed 7 years ago

B-IN
Restaurant  |  8000 Brugge  (West-Vlaanderen, Belgium)
Een adresje voor een leuk avondje uit
Dit is een leuk adresje voor een avondje uit, daar kan je genieten van een aperitiefje in de lounge, nadien krijg je vakkundig advies over hun menu met de wijnkaart, nadien wordt je begeleid naar het restaurant, nadien kan je nog afzakken naar de bar voor een digistiefje. Een echte aanrader prijs/kwaliteits verhouding.
  • Het restaurant
  • Het restaurant
  • Het terras
Reviewed 7 years ago

Zur Post
Restaurant  |  4780 Sankt-Vith  (Liege, Belgium)
Een aanrader voor wie naar de Hoge Venen gaat
Voor wie er eens een weekendje weg wil naar de Hoge Venen, moet zeker eens stoppen in het dorpje Sankt-Vith, waar hotel-restaurant Zur Post gelegen is. Een echte aanrader, mooie gastronomische weekends, zeer goede keuken, een bediening waar niets op te merken valt, prachtige wijnkaart met mooie referenties, een goed resultaat in de Gault-Millau. U moet wel op voorhand reserveren.
  • Het restaurant
  • De hotelkamer
  • Het terras
Reviewed 7 years ago

Channel 16
Restaurant  |  8380 Zeebrugge  (West-Vlaanderen, Belgium)
Een leuke adres voor wie lekker wil eten in loungestijl
Wie graag gaat eten aan de kust, in een mooi kader in loungestijl, is deze zeker een plaats om heen te gaan, U kunt er eten aan een budget vriendelijke prijs, goede bediening, kleine en exellente wijnkaart, zeer goede prijs kwaliteits verhouding. Nu nieuwe uitbaters!!!
  • Het restaurant
  • De gedekte tafel
  • Conferentiezaal
Reviewed 7 years ago
1  | 2  | Next page