https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=6Kcrk1aUy100GG">https://d5nxst8fruw4z.cloudfront.net/atrk.gif?account=6Kcrk1aUy100GG" style="display:none" height="1" width="1" alt="" />
 

Johan Havelaar

Johan Havelaar
Vinostarter - from 1 to 20 reviews Vinostarter (14 reviews)
Follows 2 users  |  4 followers
to discover
Millesima La Cave ...
Millesima La Cave ...
Cellar / wineshop - United States
New York
Millesima USA was established in 2006 with ...
 
 
 
4 years ago
 
 
4 years ago
 
Johan Havelaar
Johan Havelaar has reviewed Domaine de Canos (winery)
11200 Luc-sur-Orbieu  (Aude, France)
Een delicatesse en summum van balans
Onlangs proefde ik op de 'Drink Pink' manifestatie te Den Haag deze voortreffelijke Rose. Het is eem zogenaamde 'saignee' rose waarbij uitsluitend het spontaan uit de pers lopende druivensap gebruikt wordt voor het rose proces. Een heerlijke jonge wijn, met frisse zuren, een volle fruitaanzet, evenwichtige smaak beleving, en een mondvullende sappigheid. Wijnmaker Pierre Galinier is werkelijk een meester wijnmaker iets wat ook al vele malen in de 'Guide Hachette des Vins' onderstreept werd.
4 years ago
 
Johan Havelaar
Rosé wine
Price range : 12.00 - 16.99 €
4 years ago
 
 
5 years ago
 
Johan Havelaar
Red wine  |  Alta Valle della Greve IGT
6 years ago
 
Johan Havelaar
****Red wine
Concurrentie voor rode wijn uit de Ribera del Duero****
Heel donkerkleurige wijn, een product van druiven selectie, want alleen de beste druiven en later de beste cuves van deze jaargang worden voor deze 'blend' gebruikt. Mooi houtgebruik, niet overdreven en mooi verweven. Goede balans, vitaal, rood fruit en met zachte rijpe tannines.
Deze wijn is winnaar van een gouden medaille op in Bordeaux gehouden wijnconcours het 'Challenge International du Vin'
Price range : 8.00 - 11.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
Red wine  |  Coteaux-du-Languedoc
Verrassend mooie wijn
De jaargang 2007 bljkt in het zuiden van Frankrijk een super mooi jaar geweest te zijn. Een wijn met een geweldig rijpe smaak, haast gekonfijt van karakter. Bijna zwart van kleur. Heel geslaagde wijn en ook de volgende jaargang 2008 is weer een plaatje en met twee sterren bekroond in de Guide Hachette 2011. Concentraat zonder overdaad!
Price range : 8.00 - 11.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
Johan Havelaar has saved Havelaar Wijnimport (cellar / wineshop)
2511 SC Den Haag  (Netherlands)
6 years ago
 
Johan Havelaar
White wine  |  Ventoux
Price range : 8.00 - 11.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
Great pleasure for moneyWhite wine  |  Garda DOC
Loepzuivere verleidelijke en verteerbare wijn die na elke slok naar de volgende doet verlangen.
Deze wijn is gemaakt van een locale variant op de Trebbiano druif gedoopt Turbiana. De druiven
groeien op een landengte aan de zuidekant van het Gardameer. Geringe opbrengst met 10.000 kg, per hectare. De oogst vindt hier handmatig plaats met het oogmerk om de druiven zo onbeschadigd mogelijk binnen te brengen. De gisting vindt plaats in acaciahouten vaten met behulp van een koelagregaat die de temperatuur op lage temperatuur (16 gr.) houdt om ervoor te zoprgen dat het fruit in de wijn bewaard blijft.
Price range : 12.00 - 16.99 €
Maturity : Mature
Meaning on the maturity : Deze wijn dient jong en binnen 3 jaar na de oogst gedronken te worden
Tasting date : 12 Aug 2010
6 years ago
 
Johan Havelaar
****Red wine
Spaanse 'Toscaan'****
De wijngaarden liggen op 900 m. boven de zeespiegel een streek met koude winters en droge hete zomers. De afkoeling 's nachts is groot waardoor er druiven (handmatig) geoogst kunnen worden die weliswaar rijp zijn maar ook nog voldoende zuren bevatten. De wijngaard is aangeplant op een kalkrijke gronden, ooit was dit de bodem van de zee.
Ik proefde deze wijn onlangs bij een Rotterdamse wijncollega en was meteen overstag. Geen moment aarzeling, wat een complete wijn. 1 Jaar houtrijping en 3 jaar op fles voordat het verkocht mag worden!! Waar vind je nog zoveel geduld bij producenten. Ik noem hem een Spaanse Toscaan omdat ik vind dat hij smaak overeenkomsten heeft met de wijnen uit Bolgheri.
Price range : 17.00 - 24.99 €
6 years ago
 
 
6 years ago
 
Johan Havelaar
****White wine  |  Coteaux-du-giennois
Verrassende Sauvignon Blanc ontmoeting****
Onlangs kreeg ik op een professionele wijnproeverij een mooie Sauvignon Blanc uit de Coteaux du Giennois in het glas. Dit was voor mij een van de toppunten van zuivere Sauvignon expressie. Deze wijnen genieten van kalkrijke gronden met veel 'silex' een kwaliteit waarnaar vele in de omgeving gelegen Sancerre huizen naar verwijzen als het gaat om topwijnen.
Deze wijn is een interessant en koopwaardig alternatief voor de veel duurdere Sancerre en Pouilly Fume. Een heerlijk stuivend bouquet, heel floraal, met een complexe exotisch fruitige smaak. Een absolute kwalitatieve aanrader. #fris #zeevruchten #aperitief
Price range : 8.00 - 11.99 €
Maturity : Mature
Tags : #fris, #zeevruchten, #aperitief
Tasting date : 16 Mar 2010
6 years ago
 
 
6 years ago
 
Johan Havelaar
****Red wine  |  Alta Valle della Greve IGT
Italiaans met een 'touch' Bordeaux****
Vanmorgen proefde ik een verrassend goede wijn! Zoals vele succesvolle Italiaanse zakenlieden stichtte Angelo Nino Caponi na een succesvolle carriere een eigen wijndomein in de Toscane op 65 Km. van Greve en 35 Km. ten noorden van Bolgheri. Hij pakte alles meteen goed aan bouwde nieuwe kelders, kocht de modernste apparatuur en liet zich adviseren door niemand minder dan een van de beroemdste Italiaanse universitair geschoolde oenologen Carlo Carlo Ferrini. #vitaal #gloedvol #markant
Price range : 17.00 - 24.99 €
Maturity : Wait for 2-3 years
Meaning on the maturity : Deze wijn heeft rijpings potentie maar kan ondanks zijn betrekkelijke jeugd toch al jong genoten worden. Schenk hem nu bij wildzijn, haas of eend, maar ook bij een entrocote zal hij het goed 'doen'.
Tags : #gloedvol, #vitaal, #markant
Tasting date : 01 Apr 2010
6 years ago
 
Johan Havelaar
Great pleasure for money*****Red wine  |  Valencia
Een van de mooiste Spaanse wijnen die ik het afgelopen jaar ontdekte. Super prijs/prestatie verhouding*****
Een wijn met 12 maanden hourtrijping op nieuwe Franse eikenhouten vaten, en vervolgens 6 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten moet wel structuur en concentraat hebben om dat houtgeweld aan te kunnen. En dat kan ik positief bevestigen. Heel donkerrode kleur, geconfijte tonen van overrijpe zuidvruchten, wat kruidnagel impressies en een ongelofelijk vullende sensatie in de mond.
Price range : 8.00 - 11.99 €
Meaning on the maturity : Deze wijn is op dronk
6 years ago
 
Johan Havelaar
Great pleasure for money*****Red wine  |  Rosso Conero DOC
Prachtige delicate wijn, evenwichtig en toegankelijk*****
De nog beperkt voorradige 2006 Villa Malacari Rosso Conero d.o.c is nog leverbaar bij een aantal wederverkopers in Den Haag en Amsterdam. Deze wijn oogste de allerhoogste eer,
want hij werd in Italie door de wijngids 'Gambera Rosso' uitgeroepen tot de allerbeste Marche, Rosso Conero van het oogstjaar 2006. Het is een uitermate donkerkleurige wijn geurend naar kersen op alcohol, vanille, met veel sap en bessenaroma's een goede smaakbalans, verfijnd.
Deze zal goed combineren met rood vlees van een (bij de keurslager gekochte) Tournedos of Entrecote.
Maturity : Wait for 2-3 years
Meaning on the maturity : Ik houd van jeugdige vitaal smakende wijnen, boven die welke door ouderdom naar boenwas en leerachtige tonen neigen. Daarom beveel ik deze nog relatief jonge wijn aan om hem nu te drinken.
Tasting date : 23 Feb 2010
6 years ago
 
Johan Havelaar
Johan Havelaar has commented the wine Orenia - 2006
***Red wine  |  VdP Duché d'Uzès
Deze wijn wordt gemaakt door de voormalige sommelier en ooit winnaar van het prestgeuse concours 'Meilleur Sommelier de France' , Philippe Nusswitz.
Deze komt uit het plaatsje Uzes op de rand van het Rhone en Languedoc wijnbouwgebied. Vandaar dat wijnen uit de omgeving ook vaak als Vin de Pays d'Oc op de markt gebracht worden. Deze wijn heeft zich nu geheel ontplooit. Sappig en gevuld in de mond met een goede
balans, smakelijk met wat laurierdrop impressie op de afdronk.
Price range : 8.00 - 11.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
Red wine  |  Rosso Conero DOC
Price range : 12.00 - 16.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
*****White wine  |  Côtes-du-Rhône
Een hout vergiste witte wijn, op de neus nog wat hout dominantie die naar ik verwacht snel met de wijn zal versmelten. Heel floraal en stuivend in het glas, rijke vullende aanzet, dik en kruidig vullend in de mond. Een mooie culinaire wijn, die het goed zal doen bij stevige vissen en kreeftachtigen op basis van de Thaise keuken.
Price range : 5.00 - 7.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
White wine  |  Côtes-du-Rhône
6 years ago
 
Johan Havelaar
Red wine  |  Côtes-du-Rhône-Villages
6 years ago
 
Johan Havelaar
****White wine  |  VdP d'Oc
Mijn jongste proefervaring****
Zeer verfijnde wijn met een hoog 'doordrink' gehalte, eerder delicaat dan overrompelend. Biologische druiventeelt, een zo laag mogelijke zwavelgehalte, uitsluitend gebruik van op de druif zelf aanwezige gisten, maken het tot een bijzondere kennismaking. Een certificaat ECOCERT is in aanvraag.
Price range : 8.00 - 11.99 €
6 years ago
 
Johan Havelaar
***Red wine  |  Côtes-du-Rhône-Villages
Donkerrode kleur, een toegankelijke wijnstijl, op de neus geuren van Provencaalse kruiden en zwarte peper, in de mond breed aromatisch en vullend. Kan ook buiten de maaltijd genoten worden mits er wat pittige worst en kaas bij gegeven wordt. De eigenaar Dominique Faure is een aanhanger van de duurzame teelt met respect voor de natuur conform de 'Charte Rhone Mediterranee'
Price range : 5.00 - 7.99 €
6 years ago

Vanaf 1971 werkzaam voor een aantal Nederlandse wijnimporteurs, en vanaf 1990 zelfstandig gevestigd in de wijk Bezuidenhout van Den Haag. Mijn wijnmagazijn met meer dan 150 wijnsoorten uit Frakrijk, Spanje,...
+ more

 

2517AZ Den Haag, Zuid-Holland, Netherlands
www.vinogusto.com/JohanHavelaar